- 01.Honduras Maresol 100% Arabica 250g zrnková
- 02.Brasilia Cerrado 100% Arabica 250g zrnková
- 03.Honduras Maresol 100% Arabica 500g zrnková
- 04.Brasilia Cerrado 100% Arabica 1000g zrnková
- 05.Peru Chanchamayo 100% Arabica 500g zrnková
- 06.El Salvador Montserrat 100% Arabica 500g zrnková
- 07.Peru Chanchamayo 100% Arabica 250g zrnková
- 08.Peru Chanchamayo 100% Arabica 250g střední (Mokka)
- 09.Nicaragua Matagalpa Cavallino 500g zrnková
- 10.Peru Chanchamayo 500g zrnková
O nás
Kde se vzal strýček Tom
Není tomu zase tak dlouho (ještě si na to vzpomínám:-)), co jsem před pár lety naprosto propadl kávě.
Nejprve šlo pouze o požitek z dobré kávy, touhu objevovat nové chutě různých druhů kávy, z různých koutů světa a různých pražíren. Postupem času tato touha přerostla ke koupi malé domácí pražičky na kávu. Prostě jen tak, pro radost, abych mohl dobrou kávou potěšit nejen sebe, ale i rodinu a pár přátel v okolí.
Ale jak už to tak bývá, některé činy mají větší důsledky, než si člověk v danou chvíli dovede vůbec představit. A tak to neskončilo jen u malé pražičky stojící na kuchyňské lince a hrstí upražené kávy. Postupně se zrodil sen, sen který se tak nějak sám přiživoval, chtěl jsem vědět a hlavně umět víc.
Vždy je dobré učit se od nejlepšího a tak to skončilo certifikací baristy a pražiče u lektora italského původu Roberta Travisana člena SCAE.
Od totoho okamžiku byl pak už jen krůček k otevření pražírny strýčka Toma
V současné době se zájem o kávu zvyšuje, což zlepšuje i samotné povědomí o tomto nápoji a dochází ke kultivaci celého odvětví, nicméně tato snaha o kultivaci se občas mění až v jistou ritualizaci přípravy a pití kávy. Přípravě svého oblíbeného nápoje by samozřejmě člověk měl věnovat jistý čas a úsilí, ale neméně důležitý je také samotný zážitek, který ve Vás pití kávy zanechá.
Ať už berete přípravu a pití kávy jako rituál nebo si prostě jen rádi vychutnáte kávu s Vašimi přáteli... podstatný je zážitek!
…A proto si vychutnejte kávu po svém…
Strýček Tom se bude vždy snažit připravit pro Vás kávu tak, jak umí nejlépe